keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Telefonos parkolás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Telefonos parkolás

2005 február 16 - szerda
Arról, hogy hogyan működik a ParkTel-kártya és mit kell tudnia az ügyfélnek, Draskovics Katalin ügyfélszolgálati munkatárs számolt be.

– 3 ezer forint az a minimális összeg, aminek befizetésével feltölthető a kártya. Egy rendszámhoz négy telefonszám adható (egy négytagú család valamennyi tagjának külön van), valamennyiről tudnak parkolni. Az ügyfél, ha ezt a megoldást választja és bejön az irodánkba, regisztráltatja magát, majd megkapja a ParkTel-matricát, melyet jól látható helyen, a szélvédőn kell elhelyeznie. Az ellenőrök ez alapján tudják azonosítani. Zalaegerszegen három övezet van, plusz a piac és környéke. Ügyfelünk megkapja a hívószámokat, amit érdemes elmentenie a mobiljában. Minden övezetnek van egy hívószáma. Egy női hang a  parkolás  kezdetét, a végét pedig  férfihang jelzi. Kérjük, várják meg, amíg a rendszer nyugtázza a parkolás megszakítását, majd bontja a hívást. Ezekért a visszajelzésekért 10-10 forintokat számítunk fel, ez a pénz a kártyáról kerül levonásra. Ha az ügyfél egyenlege 500 forint alá esik, kap egy sms-t, hogy fel kell töltenie a kártyáját. Nem feltétlenül kell ezért befáradni az irodánkba, csekken is fel lehetne adni a pénzt, vagy átutalni számlaszámon – mondja Draskovics Katalin.     
Mi történik, ha valaki elfelejti leállítani a parkolását, például délután három órakor?  Akkor bizony este hatig a rendszer működik és úgy veszi, az illető még parkol. Hat után – eddig működik a fizetőparkolás a városban – megszűnik a parkolás. A ParkTel-kártya bizonyos szolgáltatásait csak PIN-kóddal lehet igénybe venni. A regisztráláskor minden ügyfél kap egy négyjegyű számot. Ha adatváltozás történik, vagy előfordul, hogy az illető parkolni szeretne, de nincs nála a telefonja, csak beszól az irodába, bemondja a rendszámát és a PIN-kód első vagy utolsó számát, máris indítják a parkolását. És természetesen le is zárják, amikor jelzi, hogy már nem parkol.
Zalaegerszegen a 3 ezer forintból a kiemelt övezetben 15 órányi parkolási idő áll rendelkezésre. Először negyedóránként számláz, utána percenként. A telefonos parkolás egyik előnye, hogy valóban annyi perc után fizet az ügyfél, amennyi a parkolóórája elindítása és leállítása között eltelik. Nagyon fontos: amikor valaki hívást kezdeményez, jelezzen ki a hívószáma, különben nem lehet beazonosítani és nem tud parkolni! A ParkTel-kártyát intézmények is igénybe vehetik.
A Parkoló Gazda Kft.-nél elégedettek, hiszen egy hét alatt 55 darab kártyát adtak el. Azt mondják, van olyan dunántúli város, ahol egy év alatt adtak el 60 darabot.  

Tartalom megosztása: