keresés a weboldalon

Települések randevúja a Göcseji Falumúzeumban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Települések randevúja a Göcseji Falumúzeumban (Videó)

2011 június 06 - hétfő
Romantika ugyan nem, de jó hangulat és igazi göcseji eszem-iszom volt a III. Göcseji Randevún. Vasárnap kilenc település mutatta be, ételeit, italait, kézimunkáit a falumúzeumban. A rendezvényre idén közel 1500 látogató érkezett.

A harmadik alkalommal rendezett Göcseji randevún idén kilenc település mutatkozott be. Köztük: Kustánszeg, Becsvölgye, Csonkahegyhát, Milejszeg, Hottó, Gellénháza, Dobronhegy, Teskánd és Nagylengyel.

Lehetőségük volt bemutatni, hagyományaikat, jellegzetes ételeiket, italaikat. Többen fotókon vagy festményeken mutatták be településük múltját. A Becsvölgyeiek kiváló rétese mellett a látogatók megkóstolhatták a házi készítésű lekvárokat is. A helyi kulináris élmények mellett pedig horgolt terítők, kosárkák és számos kézimunka jelzi a falu hagyományőrző tevékenységeit.

Marx Mária néprajzkutató elárulta a falvak képviselői örömmel jönnek a rendezvényre, ami a falumúzeumnak is kedvező, hiszen évről évre egyre többen látogatják.

Az ízletes helyi ételek és kézműves alkotások mellett a látogatók a városi és a megyei könyvtár könyveiből is válogathattak. Egy-egy enciklopédiához már 300 forintért hozzá lehetett jutni, és a gyerekek is szívesen válogattak a mesekönyvek közül. A Göcseji falvak kulturális szín kavalkádja idén másfélezer látogatót vonzott.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: