keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Téli gumi és a többiek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Téli gumi és a többiek

2005 november 24 - csütörtök
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közlekedési balesetek megelőzése, valamint a téli közlekedésre való felkészítés érdekében figyelemfelhívó, preventív közlekedési ellenőrző akciót szervezett.

A megyei akció első állomásaként Zalaegerszegen ellenőrizték a gépjárműveket az egyenruhások. Horváth László rendőr főhadnagy, a megyei balesetmegelőzési bizottság titkárától megtudtuk: valamennyi járművezető számára fontos, hogy megfelelően felkészüljön a téli időjárásra. Ilyenkor fokozott balesetveszéllyel kell számolni, s a gépjárműveket a téli közlekedést segítő eszközökkel kell felszerelni.

A mostani ellenőrzések során erre hívják fel a volán mögött ülők figyelmét, s tüzetesen átviszgálják az autókat, hogy megfelelően készítettek-e fel őket a téli hónapokra.

Sok autós például nem tudja, hogy 7 Celsius fok alatt csak a téli gumi nyújt megfelelő védelmet. Emellett az is fontos, hogy személyautóknál a gumi bordázatának minimum 1,6 miliméter mélynek kell lennie, míg teherautóknál legalább 3 miliméter az ajánlatos. Horváth László elmondta: az egy órás akció alatt – a Magyar Autóklub munkatársaival közösen – 5000 téli közelekedésről szóló szórólapot és 1000 darab gumiprofil mélységet mérő műszert osztottak szét. A tapasztalatok pozitívak, hiszen egyre kevesebb ember utazik biztonsági öv nélkül és a gépjárművek téli felszereltsége is megfelelőnek értékelhető. A mostani ellenőrzés legfontosabb célja a figyelemfelhívás volt, ám így is akadt olyan sofőr, akit a nagyfokú szabálysértés miatt meg kellett büntetni. (Zala-Lap., Kft., P. Sz.)

Tartalom megosztása: