keresés a weboldalon

Téli gumik a mentőautókon

Zalaegerszeg címer
Hírek

Téli gumik a mentőautókon

2011 január 27 - csütörtök
Téli gumikra cserélték le a korábbi, négy évszakos abroncsokat a zalaegerszegi mentőállomás gépkocsijain. Zalaegerszeg önkormányzatának 400 ezer, valamint a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás 100 ezer forintos támogatása tette ezt lehetővé. Bár a mentőautók már egy ideje a biztonságos téli gumikkal futnak, az ünnepélyes átadást most tartották.

Néhány hete jutott az önkormányzat tudomására, hogy a Zalaegerszegen szolgálatot teljesítő öt mentőautó négy évszakos gumikkal közlekedik télen-nyáron, mondta el az átadó-ünnepségen Gyutai Csaba, és hozzátette: „bár a város is anyagi gondokkal küzd, annyira szegény nem lehet az önkormányzat, hogy egy ilyen fontos célt ne segítene”. Így született meg a támogató döntés, amely négy téli gumi-garnitúra megvásárlására adott lehetőséget. A kistérségi társulás ugyancsak csatlakozott a programhoz, így sikerült valamennyi zalaegerszegi mentőautót biztonságos abroncsokkal felszerelni.

A mentőszolgálat dolgozói nevében Beledi István, vezető mentőtiszt mondott köszönetet a támogatásért. Mint elhangzott, még sohasem fordult elő, hogy ne értek volna időben egy beteghez a rossz útviszonyok miatt, az azonban tény, hogy a havas, jeges utakon csak a kifejezetten téli gumik igazán biztonságosak. Beledi István elmondta: 2010-ben közel 170 ezer kilométert futottak a zalaegerszegi mentőautók. Kilencezer beteget láttak el, közülük 2200-at a téli hónapokban.

Fotó: Seres Péter

F.M.

Tartalom megosztása: