keresés a weboldalon

Téli pihenő

Zalaegerszeg címer
Hírek

Téli pihenő

2010 december 27 - hétfő
Megérdemelt pihenés vár Vollein Ferikére a téli szünetben. A 11 éves fiú termékeny évet tudhat maga mögött és rengeteg program várja az eljövendő évben. Budaházi Tibor festőművész mellett három éve nyitogatja művészi szárnyait, melyek előtte spontán szürrealisztikus ecsetvonásokként törtek felszínre.

A mester mellett munkái egyre konkrétabb kifejezésűek. Sikereiről annyit, három önálló kiállítása mellett, számos egyéb tárlaton is szerepelt, versillusztrációt, lemezborító tervet készített, nemzetközi pályázatok legjobbjai között szerepelt és különdíjat ért el felnőtteknek szóló megmérettetésen. 2011 első felére már 5 önálló kiállítása van lefixálva.

Mindezek megvalósulását segíti az a tehetséges fiatalokat felkaroló, de szigorú feltételeket támasztó országos pályázat, mely Ferikét is érdemesnek találta a támogatásra.

Jelenleg Lentiben látható egyik festménye, a Három király Betlehembe című (képünkön), illetve Keszthelyen a Szent Család című festménye, mely az összes karácsonyi rendezvény fő díszéül szolgál.

Ferike egyébként születési helye kapcsán kötődik a Balatonhoz és sok hálás témát talál a tó partján. A jövő évi tárlatai is ide csoportosulnak, így márciusban Keszthelyre a Kisfaludy Galériába, májusban Badacsonytomajba a gyereknap nyitányaként, júniusban a Csopaki Galériába, a polgármester meghívására és júliusban Gyenesdiásra.

A sort azonban Zalaegerszegen az Apáczai ÁMK-beli tárlata nyitja majd. A képek többségében készen vannak, részben bekeretezésre várnak. És persze folyamatosan készülnek az új művek. Az alkotás azonban most karácsonykor egy kicsit szünetel, mert Ferike ajándékba számítógépet kap, így kedvére játszhat és hallgathatja kedvenc előadóit.

Zala-Lap, B. K.

Tartalom megosztása: