keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Téli vezetésből vizsgáztak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Téli vezetésből vizsgáztak

2004 december 03 - péntek
A Zalaegerszegi Városi Balesetmegelőzési Bizottság a téli közlekedésre való felkészítés jegyében szervezett vezetéstechnikai tréninget a jégcsarnok előtti parkolóban.
Tóth István, a balesetmegelőzési bizottság titkára érdeklődésünkre elmondta: a rendezvény – amelyet most először szerveztek meg ilyen formában – legfontosabb célja, hogy a gépkocsivezetők felkészüljenek és alkalmazkodjanak a téli útviszonyokhoz, s mint a program szlogenje is mondja: „A volán mögött ülők inkább itt csússzanak meg, mint az utcán”.

A vezetéstechnikai tréningen a Zala Volán buszsőförjei, valamint a mentők és a tűzoltóság munkatársai mellett a lakosság is szép számmal képviseltette magát. A bátor jelentkezők kipróbálhatták például a csúszós, jeges útviszonyokat imitáló bolygókerekes autót és a biztonsági öves szimulátort, amelynek segítségével a biztonsági öv használatának előnyeiről gyűjthettek tapasztalatokat az érdeklődők.

A szervezők természetesen a fiatalokra is gondoltak, ők a Fékezd magad-program keretében a síkos úton való fékezés nehézségeiről győzödhettek meg. Tóth Istvántól megtudtuk: az utóbbi időszakban folyamatosan emelkedik a súlyos közúti balesetek száma, s az efféle rendezvényekkel szeretnék felkészíteni a gépkocsivezetőket a kritikusabb közlekedési helyzetekre.

Tartalom megosztása: