keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Téliesített kátyúzás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Téliesített kátyúzás

2006 január 17 - kedd
A csúszós utak és a mély kátyúk miatt is érdemes óvatosan közlekedni Zalaegerszeg útjain. A város 400 kilométernyi úthálózatán alig akad egy-egy hosszabb szakasz, ahol nem nehezítik gödrök a haladást. Igaz ez éppen úgy az állami, mint az önkormányzati tulajdonban lévő utakra. Különösen rossz állapotban van a Göcseji és a Becsali út, vagy az önkormányzati utak közül a Hegyalja és Köztársaság utak, a Platán sor, a Botfy utca, illetve a Csácsi városrész több utcája.

– Elsősorban azok az utak vannak nagyon rossz állapotban, melyeken korábban közműépítések történtek. Kirívó példaként említeném a Szabadság utcát, ahol 60-70 kátyút számoltunk meg – tájékoztatta lapunkat Kámán István, a polgármesteri hivatal útépítési és közlekedési csoportvezetője, majd gyorsan hozzáteszi: – Mindenképpen arra törekszünk, hogy a legkritikusabb szakaszokat megfelelő állapotba hozzuk. Tudni kell azonban, hogy a téli időszakban csupán ideiglenes megoldást tudunk találni a kátyúk eltüntetésére. Az aszfaltkeverő üzemek nem üzemelnek, így csak a kevésbé időtálló, ám annál drágább hidegaszfalttal tudjuk betömni a gödröket.

A mai napig 80 tonna zsákos aszfaltot rendeltünk. A korábbi évek tapasztalatai alapján bízunk abban, hogy elegendő lesz ez a mennyiség. A lakossági bejelentések alapján folyamatosan végezzük a munkát. Kátyúztunk már a Platán soron, a mai napon pedig a Kossuth utcán és a Balatoni-Stadion utcák kereszteződésében dolgozik a megbízott vállalkozó egy tizenöt centiméter mély gödör eltüntetésén. 

Az anyag drágasága miatt, a hidegaszfaltot kizárólag a mély kátyúk eltüntetésére alkalmazza az önkormányzat, elsősorban azokon az utakon, ahol buszok is közlekednek. A kevésbé forgalmas utcákban kőzúzalékkal töltik fel a gödröket, vagy várnak azok felszámolásával a melegaszfalt megérkezéséig.
Kámán István hangsúlyozza: a folyamatosan megjelenő kátyúk ellen a szóban forgó utcák teljes aszfaltozása hozhatja az egyetlen tartós megoldást. Pénzügyi lehetőségeihez mérten idén is több ilyen beruházást tervez az önkormányzat. (Zala-Lap Kft., F. M., Z. A.)

Tartalom megosztása: