keresés a weboldalon

Teljes kerettel dolgozhat Gáspár Dávid

Zalaegerszeg címer
Hírek

Teljes kerettel dolgozhat Gáspár Dávid

2016 szeptember 09 - péntek
Egy hete készülhet már együtt a ZTE NKK kerete, akikhez megérkeztek a kiszemelt légiósok Kirby Burkholder és Asley Daniels. Gáspár Dávid vezetőedzőnek innentől már a teljes játékosállomány a rendelkezésére áll és elkezdődhet az igazi csapatfelkészülés:

– Az amerikai lányoktól előzetesen azt kértem, hogy edzetten érkezzenek. Ez természetesen rövid időn belül kiderül, hogy milyen erőnléti állapotban vannak. A felkészülésünk innentől már nem csak az erőnlét megszerzéséről és fejlesztéséről fog szólni, hanem elkezdhetjük a komolyabb szakmai munkát, a játékok megtanulását és begyakorlását.

A csapat már túl van ez első felkészülési mérkőzésein is. Az elmúlt szombaton a PEAC Pécs együttesénél vendégeskedtek. A házigazdáknál két egykori egerszegi játékos Licskai Zsófia és Zele Dorina is ott volt a pályán. A találkozón harcosan játszott a ZTE NKK és végig partiban volt a 3 légióssal és válogatottakkal felálló pécsiekkel. A záró negyed végén a zalaiak hibáit kihasználta a hazai csapat és így magabiztosan nyert 63-49-re. A visszavágót szerdán rendezték Zalaegerszegen. Mivel a keret még csak rövid időt dolgozott együtt így az összeszokottságról még nem nagyon beszélhettünk. Ez meg is látszott a szerda esti mérkőzés első perceiben. Raksányiék 5 perc alatt 11-0-ra elhúztak. A hatodik percben Daniels büntetőivel szerezték meg első pontjaikat a házigazdák. Sok volt az eladott labda és a pontatlan passz és dobás. A másodi negyed felénél fordult a kocka és Nagy Dóra vezérletével felzárkózott a ZTE NKK és irányítójuk pontjaival a 16. percben átvették a vezetést. A vendégek kizökkentek a ritmusukból és ezt okosan használták ki a lányok és a félidőre nyolcpontos előnyt szereztek. A nagyszünet után állandósult a hazai vezetés. Szervezetten játszottak a lányok, ami a harcos védekezésen és labdaszerzéseken látszott meg. A záró játékrész felénél úgy tűnt összeszedi magát a vendégcsapat és négy pontra zárkóztak Mandic hármasával ( 51-47), de Nagy újabb labdaszerzései és pontjai átbillentették a holtponton a lányokat és a vége magabiztos 60-51-es siker lett. A mérkőzés legjobbja Nagy Dóra lett, aki igazi vezére volt a csapatnak. A mérkőzés végén Gáspár Dávid vidáman fogadta a gratulációkat:

-A szombati mérkőzéshez képes védekezésben nagyot léptünk előre, de támadásban is voltak remek periódusaink. Természetesen van még mit gyakorolnunk és a légiósaink beépítése is még időt vesz igénybe. Örülök a sikernek, hiszen csapatom és én is az első győzelmünknek örülhettünk.

-i-

Tartalom megosztása: