keresés a weboldalon

Temetői nyitva tartás az ünnepek alatt

Zalaegerszeg címer
Hírek

Temetői nyitva tartás az ünnepek alatt

2011 október 28 - péntek
Az előző évekhez hasonlóan már hetekkel ezelőtt megkezdte a felkészülést a Városgazdálkodási Kft. a Mindenszentek ünnepére. Minden sírkertben sor kerül a zöld felületek gondozására, csinosítására, és az utakon lévő zúzalék frissítésére.

Az ünnepi nyitva tartás idején a rendőrség és a társadalmi szervezetek dolgozói hivatalos személyként folyamatosan gondoskodnak az őrzésről, valamint a sírkertek és az ott található értékek védelméről. Mindezek mellett a Városgazdálkodási Kft. kéri a lakosságot, hogy értékeikre fokozottan figyeljenek a temetőkben, óvják a környezet, a mécses- és gyertyagyújtás is óvatosságot, körültekintést igényel!

Idén annyi változás lesz a sírkertek nyitva tartásával kapcsolatban, hogy a Göcsej úti, valamint az Új temető október 28. – november 1-ig éjszakánként zárva tart. Reggel 7 és este 10 óra között kereshetik fel a hozzátartozók szeretteik sírját. A kisebb temetők a szokásoknak megfelelően, folyamatosan nyitva lesznek.

A VG Kft. Parkoló ágazata által üzemeltetett parkolókban a négynapos ünnep idejére (okt. 30-nov. 2-ig) megszűnik a jegyváltási kötelezettség. Az ünnepet még meghittebbé teszi, ha higgadtan, másokra is odafigyelve közlekedünk a temetők környékén és a temetőkben egyaránt.

A sírkertek nyitva tartási ideje megtekinthető itt.

Tartalom megosztása: