keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Teremből a strandra

Zalaegerszeg címer
Hírek

Teremből a strandra

2016 június 17 - péntek
A tornarendszerű NB II-es férfi röplabda bajnokságban a ZTE RK csapata bronzérmet szerzett. A klub elnöke Merth Attila értékelése szerint a harmadik helyük legalább annyira értékes, mint az előző szezonban szerzett ezüstérmük.

– Nem volt gördülékeny a felkészülésünk és a rajtnál kicsit beragadtunk. A szezon közben aztán jöttek a sérülések, ami nehezített a csapat összecsiszolódását. A bajnokság hajrájára a lelkes és kitartó társaság felszívta magát és nagy csatában a Szombathely legyőzésével biztosítottuk be a harmadik helyünket.

A klubvezető a jövőről annyit árult el, hogy indulni akarnak az NB II-es bajnokságban, sőt szeretnénk előrelépni. Terveik már vannak a csapat megerősítésére, de emellett amatőr csapatként a működés folyamatos biztosítására is figyelniük kell. Mindenképpen szeretnének előbbre lépni a 2016/2017-es szezonban.

A termi idény tehát lezárult a fiúk és a játék kivonul a szabadba. A ZTE RK hagyományosan az Aquacity-ben rendezi meg a nyári strandröplabda bajnokságát.

-Az idén is háromfordulós bajnokságot terveztünk, az előző évek mintájára, ahol férfi és női páros, valamint vegyes páros kategóriákban nevezhetnek a sportágat szeretők.

A Merth Attila elmondta továbbá, hogy a torna győzteseit fordulónként is díjazzák, valamint a három versenyt követően összetett bajnokokat is hirdetnek. Idén először rendeztek a fiataloknak is tornát az Aquacity nyitónapján , ahol 11 páros (a város több középiskolájából) játszott színvonalas mérkőzéseket. A győzelmet a Dibusz Márkó és Tóth Medárd páros szerezte meg a Godena Márk és Godena Gergő és a Hornung Péter és Tompa Dávid duó előtt.

A felnőtt strandröplabda bajnokság első fordulóját június 18-án 10 órától rendezik, amit július 16-án és augusztus 13-án újabb megmérettetés követ majd. A röpisek idén is részt vesznek bemutató meccsekkel edzésekkel a jótékonysági főzőnapon.

-i-

Tartalom megosztása: