keresés a weboldalon

Termelői piac nyílik (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Termelői piac nyílik (Videó)

2016 április 08 - péntek
Helyi termelői piac nyílik jövő csütörtökön Zalaegerszegen. Ennek köszönhetően minőségi élelmiszerekhez juthatnak a vásárlók. A standoknál ugyanis kizárólag olyan termékeket lehet majd kapni, melyek alapanyagai zalai termelők gazdaságaiból származnak.

„Erősítsd a helyi gazdaságot, a helyi munkahelyeket, válassz helyi terméket!” Ezzel a mottóval indított kampányt nemrég a Vidékfejlesztési Minisztérium. Az önkormányzat – a felhívásra alapozva – a termelői piacon túl további fejlesztéseket tervez – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

A multinacionális cégekkel ellentétben itt valódi bizalmi kapcsolat alakulhat ki a vevő és az eladó között – hangsúlyozta Vigh László. Az országgyűlési képviselő szerint fontos, hogy a zalaiak minőségi, megbízható termékekhez jussanak.

A jövő heti megnyitón első körben 20 zalai gazda termékeiből válogathatnak majd az érdeklődők. Köztük olyanokéból, akiknek eddig nem volt lehetőségük a megmutatkozásra – fogalmazott Horváth István, a Vásárcsarnok ügyvezetője.


A kezdeményezés létrejöttét – a városvezetésen kívül – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete támogatta. Lendvay Miklós igazgató elmondta: ők a koordinációs munkából veszik ki a részüket.

A termelői piac minden hónap második csütörtökén, délután 14 és 18 óra között várja majd a vásárlókat.

K.Zs./K.M.

Tartalom megosztása: