keresés a weboldalon

Termelői piac nyílt (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Termelői piac nyílt (Videó)

2016 április 14 - csütörtök
Megnyílt a helyi termelői piac Zalaegerszegen. Az önkormányzat és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésének köszönhetően a vásárlók mostantól minden hónap második csütörtökén juthatnak majd hozzá a zalai gazdák minőségi termékeihez.

Sajtok, kolbászok, tökmagolajok és mézeskalácsok. Több mint 20 termelő kínálta portékáját ma a zalaegerszegi piacon. Mint mondták, örülnek a rendkívüli lehetőségnek. Így volt ezzel Béresné Dormán Ibolya is.

Az agrárgazdasági kamara igyekszik minden támogatást megadni tagjainak. Süle Katalin, a szervezet megyei elnöke szerint a legnagyobb segítséget a helyi termelői piacok létrehozásával tudják nyújtani.

A vásárlók úgy vélik, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen árut fogyasztanak. Szabó Tímea kifejezetten azért kereste fel a vásárt, mert tudta, hogy itt megbízható, minőségi termékekhez juthat.


Vigh László, a térség országgyűlési képviselője szerint fontos állomáshoz érkeztek Zalaegerszegen. A piac megnyitásával ugyanis régi adósságát törlesztette a város.

A piac legközelebb május 12-én nyitja meg kapuit. A városlakók a szokott időben, délután 14 és 18 óra között találkozhatnak az árusokkal.

K.Zs./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: