keresés a weboldalon

Területi elsősegélynyújtó verseny

Zalaegerszeg címer
Hírek

Területi elsősegélynyújtó verseny

2016 május 13 - péntek
Idén is, az immár 45 éves hagyományt ápolva, megrendezték az elsősegélynyújtó versenyt, amelyen a másokon segíteni vágyó diákok mutathatták meg, mit is tanultak az elmúlt hónapokban, években.

A versenyt Magyar Vöröskereszt Zalaegerszeg Területi Szervezete koordinálta. A zsűrit mentőtisztek alkották, a feladatoknál a Vöröskereszt tagjai segédkeztek.

A megmérettetés területi fordulójának helyszínéül a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium szolgált. A versenyen ebben az évben 18 csapat indult 3 korcsoportban. A legjobbak számára lehetőség nyílik a győzelem megszerzésével arra, hogy a megyei- majd az országos döntőre is eljuthassanak. A feladatok, amelyeket kaptunk, nagyon érdekesek és elgondolkoztatóak voltak. A zsűrizésnél figyelembe vették a szabályosságot, a sérülthez való hozzáállást, a csapatmunkát és még rengeteg apró részletet. Fontos volt, hogy a csapattagok figyeljék egymás munkáját, hol kell segíteni, és mivel tudják könnyíteni a sérült állapotát. Elméleti kérdések is szerepeltek a programban.

Ezen a versenyen nem az volt a lényeg, hogy ki fog majd nyerni, ki ügyesebb a másiknál. Sokkal nagyobba jelentősége annak, hogy ha egyszer az utcán, az iskolában vagy akár otthon egy ember is bajba kerül, hogyan tudjuk hasznosítani a tudásunkat, hogyan tudunk segíteni a bajbajutott ismerősünkön vagy ismeretlenül és önzetlenül bármely embertársunkon. Hasznos és lényeges nagyon, hogy mindazt az elméleti- és gyakorlati ismeretet, amit eddig megtanultunk, elsajátítottunk, tényleg ha a helyzet úgy kívánja, képesek legyünk felhasználni, helyesen alkalmazni.

Gratulálok a nyerteseknek, és persze az összes versenyzőnek, akik e nemes eseményen részt vettek. Köszönettel tartozunk a szervezőknek és mindazokak, akik segítették a verseny létrejöttét, magas színvonalú megvalósulását. Mindenkinek további sikereket és jó munkát kívánok.

Kiss Petra Kata (9.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Zalaegerszeg

 

Tartalom megosztása: