keresés a weboldalon

Tervek szerint halad a belvárosi rekonstrukció (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tervek szerint halad a belvárosi rekonstrukció (Videó)

2014 augusztus 28 - csütörtök
Jó ütemben halad a belvárosi rekonstrukció. Május végén kezdődtek a felújítások a Dísz téren és a városháza előtti területen. A szakemberek már végeztek a közműcserével és felújítással, most a térre kerülő műtárgyak és az új épületek kialakításán dolgoznak.

Folyamatos a munka Dísz téren. A városvezetők célja egy többfunkciós tér kialakítása volt. A tervek pedig lassan formát öltenek.

A Díszt tér Technika háza felőli oldalán kap helyet egy Egerszeg pont üzlet és egy kávézó, amelyet üvegfalak vesznek majd körül. A két épületet pergola köti össze – mondta Bertók Sándor főépítész.

Több lesz a növény is. A szökőkút mellett gyepszőnyeg és virágágyások váltják majd egymást. A kivágott fák helyett újakat ültetnek, 3-4 méter magas továbbnevelt fák kerülnek a Dísz térre. A szakemberek már kicserélték a csapadékvíz-elvezetőket, új elektromos hálózatot építettek ki és a gázvezetékrendszert is felújították – tudtuk meg Kovács Dezsőtől a NasteBau Kft. vezetőjétől.

A városháza előtti téren is elkészültek a közműcserével és most a növénykazettákat alakítják ki. A rekonstrukció az ütemterv szerint halad. A két új teret várhatóan szeptember 30.-án adják át.

D. Zsu./B. P.

Tartalom megosztása: