keresés a weboldalon

Tervekről – Gyutai Csabával

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tervekről – Gyutai Csabával

2010 október 09 - szombat
Polgármesterként az első napon Budapesten a fejlesztési bank és a befektetés ösztönzéssel foglalkozó ITD Hungary vezetőivel tárgyalt, a befektetési kapcsolatok erősítése céljából. Gyutai Csaba szeretné Zalaegerszeg nevét és lehetőségeit megismertetni olyanokkal is, akik még nem figyeltek fel a zalai megyeszékhely gazdasági kínálataira.

– Az első hét legfontosabb feladata, hogy felállítsuk az új önkormányzatot, ennek szervezeti rendszerét. Az eddiginél jóval kevesebb bizottságot szeretnénk létrehozni, az új szerkezetet illetően egyeztetünk az ellenzékkel is. A szakbizottságok felállításával elkezdődhet az új időszak munkája – fogalmazott Gyutai Csaba.

– Az állami költségvetés készülőben van, mi is elkezdtük a saját tervezési feladatainkat. Próbáljuk megbecsülni a lehetséges bevételeinket, különösen az iparűzési adóbevételt és természetesen ehhez igazítjuk majd a kiadásainkat.

A politikus hozzátette: miután megalakult az új közgyűlés, ígéretéhez híven megbeszéléseket kezdeményez a közélet szereplőivel a város stratégiájáról és a lehetőségekről. Szeretné megismerni az elképzeléseiket, és ezt beépítenék a munkába. Mint mondja, ennek érdekében, mindenkinek kezet nyújt.

– Rendkívül fontosnak tartom, hogy végigjárjam – közvetlen munkatársaimmal együtt – a város legfontosabb vállalatait, cégeit, e társaságok elképzeléseit is szeretném megismerni, hogy hol, hogyan tervezik a jövőben fejlesztéseiket, milyen önkormányzati segítségre van szükségük.

Terveim között szerepel egy városi gazdasági, vállalkozói szenátus felállítása, ahová a városban működő legfontosabb cégeket hívnánk meg. Természetesen figyelve arra, hogy a kis- és középvállalkozások is képviselve legyenek a nagyobb gazdasági társaságok mellett. Úgy gondolom, évente négy-öt alkalommal üléseznénk. A szenátus tagjainak véleménye, javaslata érvényesülne a városi döntéshozatal során.

– A városi gazdasági jövőkép kialakításában is szerepük lenne az egerszegi vállalkozásoknak. A konzultációs sorozatot a lehető leggyorsabban szeretném elindítani, terveim között ezt tartom a legfontosabbnak – fogalmazott Gyutai Csaba.

(Információink szerint az új önkormányzat alakuló ülésére október 15-én, pénteken kerül sor.)

Zala-Lap, V. Zs.

Tartalom megosztása: