keresés a weboldalon

Tervezik (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tervezik (Videó)

2016 április 22 - péntek
Lezajlott a közbeszerzési pályázat a 76-os főút Zalaegerszeg és Keszthely közötti, 2×2 sávosra bővítésének tanulmánytervére. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tenderét a zalaegerszegi Pannonway Építő Kft. nyerte, melynek értéke 22 millió forint.

Egy évvel ezelőtt írt alá együttműködési megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök Zalaegerszeg önkormányzatával. A Modern Városok Programban arról állapodtak meg a felek, hogy gyorsforgalmivá alakítják a 76-os főutat. Az ehhez szükséges környezetvédelmi hatástanulmány már tavaly decemberben elkészült. Nemrég kiderült az is, hogy melyik cég felel majd a nyomvonal megtervezéséért – árulta el Balaicz Zoltán polgármester.

A NIF Zrt. kommunikációs igazgatója arról tájékoztatott, hogy a tanulmány elkészítéséhez 120 nap áll rendelkezésre. A konkrét munkálatok legkorábban másfél év múlva indulhatnak – mondta Loppert Dániel.

A beruházás mintegy 100 milliárd forintba kerül. A fejlesztésnek köszönhetően gyorsabban lesz elérhető a Balaton déli partja, illetve az M7-es autópálya.

K.Zs./K.M.

Tartalom megosztása: