keresés a weboldalon

Testvérek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Testvérek (Videó)

2017 június 09 - péntek
A város első írásos említésének 770. évfordulója alkalmából felavatták Zala megye és a testvérvárosok címereit Zalaegerszegen. Az ünnepségekre többek között Erdélyből, Felvidékről és Olaszországból érkeztek delegációk.

Akárcsak a múltban, a jövőben is Zala életének meghatározó pillére lesz Zalaegerszeg – fogalmazott a megye címerének avatásán dr. Pál Attila. A megyei közgyűlés elnöke szerint az itteni fejlesztések a régióra is nagy hatással lesznek.

Ezt követően a Dísz téren leleplezték a testvérvárosok tábláit, köztük az erdélyi Barótét. A település és a helyi vezetés 2009 óta ápol jó viszonyt – mondta Lázár Kiss Barna, Barót polgármestere.

Az önkormányzat több mint 10 külhoni partnerrel, köztük határon túli magyar helységekkel tart kapcsolatot. A mostani gesztus egyúttal a nemzet összetartozását szimbolizálja – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

A program az avatások után a Díszteremben ünnepi fogadással folytatódott. A külügyminisztérium államtitkára, Dr. Balogh Csaba köszöntőjében elsőként a megyeszékhely eredményeit méltatta. Mint mondta, a meghatározó beruházások lehetőséget adnak a külhoni kapcsolatok további mélyítésére.

Az eseményen aláírták azokat a szerződéseket, melyek értelmében Barót, Nyárádszereda, és Dunaszerdahely Zalaegerszeg testvér illetve baráti városává vált.

K.Zs./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: