keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Testvérvárosi látogatás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Testvérvárosi látogatás

2004 szeptember 19 - vasárnap
Zalaegerszeg egyik testvérvárosának, Szurgutból érkezett küldöttségét fogadta a Városházán dr. Gyimesi Endre polgármester és Gyutai Csaba alpolgármester.

A delegáció vezetője, Valentyina Kocsetigovától megtudtuk, városuk a Finnugor park építésekor került kapcsolatba Zalaegerszeggel, amit 1999-ben egy együttműködési megállapodással szentesítettek. Azóta, folyamatosan tartják a kapcsolatot, és most is egy ilyen testvérvárosi meghívásra érkeztek hazánkba. Egyhetes itt-tartózkodásuk fő célja, hogy a barátság további erősítése mellett, tapasztalatokat szerezzenek a magyar kultúráról és idegenforgalomról. Ez okból, ellátogatnak az aquaparkba, a Finnugor-parkba, a kehidakustányi termálfürdőhöz, a balatongyöröki ifjúsági táborba, és találkoznak több, környéken tevékenykedő idegenforgalmi szakemberrel is.
Elhangzott, a két ország között rengeteg a kapcsolódási pont, amiket a jövőben szeretnének maximálisan kiaknázni. Ilyen például, a városok között működtethető diákcsere és csereturizmus. Ennek köszönhetően, a későbbiekben sokan megismerkedhetnek majd a másik ország adottságaival, szokásaival, nyelvével.
Dr. Gyimesi Endre örömét fejezte ki, hogy a két város közötti kapcsolat ilyen remekül működik, amit jól bizonyít a mostani találkozás is. A jövőben az együttműködést még tovább kívánják mélyíteni, hiszen ez rengeteg lehetőséget rejt magában mindkét fél számára. Így pár éven belül elképzelhető, hogy orosz turisták nyáron fürdeni jönnek az aquaparkba, míg a magyarok télen vadászni utaznak Szibériába.
A találkozó végén a két város képviselői kisebb ajándékkal kedveskedtek egymásnak.

Tartalom megosztása: