keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Testvérvárosi találkozó

Zalaegerszeg címer
Hírek

Testvérvárosi találkozó

2005 május 08 - vasárnap
Az Egerszeg Fesztivál alkalmából több testvérvárosi delegáció vendégeskedik Zalaegerszegen. A hétvégén gazdag program várta a külföldi vendégeket. Ismerkedtek a város nevezetességeivel, megtekintették a három varkausi képzőművész kiállítását, részt vettek a gébárti prószafesztiválon. A szórakoztató programok alkalmat adtak szakmai és gazdasági eszmecserékre.

Vasárnap délelőtt a közgyűlés dísztermében fogadta a testvérvárosok képviselőit a város vezetése. Dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntötte a kuseli, klagenfurti, marosvásárhelyi, krosnoi és varkausi küldöttséget. Szólt Zalaegerszeg történetéről, az elmúlt évtized eredményeiről és méltatta azokat az erőfeszítéseket, melyeket a város lakóival együtt tettek a zalai megyeszékhely fejlesztéséért. Kiemelte az idegenforgalom fejlesztését, az ősszel induló fedett termálfürdő és a négycsillagos szálloda építését. Mint fogalmazott, szeretné, ha a jelenlévők, valamint a testvérvárosok polgárai is magánemberként többször ellátogatnának a jövőben Zalaegerszegre.

A polgármester szavai után a testvérvárosi delegációk köszönték meg a szívélyes fogadtatást. Elhangzott: valamennyien fontosnak tartják a kapcsolatok erősítését gazdasági és kulturális téren egyaránt. Mindig sikert arat a művészeti együttesek fellépése a testvérvárosokban, ezen keresztül ugyanis még közelebb kerülhetnek egymáshoz a különböző országok civil szervezetei, kulturális közösségei.

A találkozó végén a vendégek Zalaegerszeg vendégkönyvébe írtak köszönő szavakat.

Tartalom megosztása: