keresés a weboldalon

Testvérvárosokat fogadtak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Testvérvárosokat fogadtak (Videó)

2018 június 08 - péntek
Nyolc testvér- és baráti város küldöttei érkeztek ma Zalaegerszegre. Őket – immár hagyományosan – az Egerszeg Fesztivál alkalmából köszöntötték helyi politikusok, megyei vezetők, intézményigazgatók, valamint közjogi és egyházi méltóságok a Díszteremben.

Az ünnepség kezdetén az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából készített kisfilmmel emlékeztek a hősökre. Ezt követően Balaicz Zoltán polgármester az összetartozás jelentőségéről szólt.

Idén Krosno, Gorizia, Marosvásárhely, Barót, Nyárádszereda, Lendva, Dunaszerdahely és Beregszász képviselői látogattak el Zalaegerszegre. A küldöttségvezetők a települések közötti szoros kapcsolat jelentőségét méltatták. Lázár-Kiss Barna András Barót polgármestere a szabadság, a fejlődés, a modernizáció továbbá a nemzeti tudat értékeit hangsúlyozta. Ezek továbbadására buzdította a megjelenteket.

A Barót és Zalaegerszeg közötti hivatalos szerződést tavaly írták alá a zalai megyeszékhelyen. Jövő héten a székelyföldi város napján is megerősítik ezt a köteléket. A külföldi delegációk a fesztivál ünnepélyes megnyitóján, valamint több programon is részt vettek.

Gy.A./T.S.

Tartalom megosztása: