keresés a weboldalon

Tisztelet a nyugdíjasoknak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tisztelet a nyugdíjasoknak (Videó)

2016 október 10 - hétfő
Szombaton sem állt meg az élet Botfán. A városrész közösségi házában hagyományosan – az idősek napjához kapcsolódva- színes programokat szerveztek a nyugdíjasoknak.

A Nyugdíjas Himnuszt a botfai lányok-asszonyok kórusa adott elő. Ezt követően Balaicz Zoltán polgármester arra emlékeztetett, hogy az ENSZ 25 évvel ezelőtt nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Zalaegerszeg a kezdeményezéshez 1994-ben csatlakozott egy rendezvénnyel, ami kezdetben programsorozattá, majd idősek hónapjává nőtte ki magát. A köszöntő után az Őszirózsa Nyugdíjas Klub dalköre egy Fejér megyei népdalcsokrot énekelt. Simon Lászlóné a szervezés folyamatáról beszélt.

A rendezvényen az unokák is készültek egy meglepetéssel. Ők verseket mondtak a nagyszülőknek. Gecse Péter önkormányzati képviselő szerint ez jó alkalom arra, hogy a generációk együtt ünnepeljenek.

Ünneplésből pedig nem volt hiány. A produkciók között szerepelt Hofi Géza és Koós János Macskaduettje és felcsendült egy jól ismert dal átdolgozása is, melyet ezúttal a férfiaknak szántak.

N.D./Cs.M.

Tartalom megosztása: