keresés a weboldalon

Tisztelgés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tisztelgés (Videó)

2016 október 20 - csütörtök
Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére szerveztek ünnepséget a Keresztury VMK-ban. Az esten kitüntetéseket is átadtak, ahol az Énekmondó együttes az „Október végi tiszta lángok” című dallal emlékezett a hősökre.

100 tagú gyermekkórus kísérte Nagy Gáspár megzenésített versfüzérét. Kelemen Gyula, Énekmondó együttes vezetője rávilágított: az oratorikus mű legfőbb célja, hogy közelebb hozza az ’56-os eseményeket a fiatalokhoz.

A műsor Kiss Bódog Zoltán ötlete volt, aki az előadás előtt felidézte a kor szellemiségét. A POFOSZ Zala Megyei Szervezetének elnöke beszédében úgy fogalmazott: az emlékezés egyik legalkalmasabb eszköze, Nagy Gáspár Október végi tiszta lángok című alkotása. A költőt az ’56-os események hiteles képviselőjének tekinti.

A jubileumi év alkalmából a forradalom és szabadságharc eszmeiségét és szellemiségét évtizedek óta képviselő zalai személyeket emlékplakettel köszöntötték. Elismerést vehetett át Kósi Zsolt, a Zalaegerszegi Televízió munkatársa is.

A díjakat a Zala Megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület és a POFOSZ Zala Megyei Szervezete nevében Stárics Roland és Kiss Bódog Zoltán adta át.

Gy.A./E.K.

Tartalom megosztása: