keresés a weboldalon

Tisztelgés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tisztelgés (Videó)

2016 október 17 - hétfő
205 éve született Liszt Ferenc. A róla elnevezett zalaegerszegi általános iskolában öt napon át emlékeznek a világhírű zeneszerzőre. Az ünnepélyes megnyitón átadták az intézmény új biciklitárolóját, játszótéri eszközeit és sajtóbejáráson ismertették az elmúlt években történt fejlesztéseket.

A program egy kerékpáros bemutatóval indult. Az akadályokat a Zöld Irány utánpótlás csapat versenyzői – Szabó Léna és Szücs Júlia- teljesítették. Ezt követően Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő átadta az idei városi KRESZ-verseny fődíját, a 20 férőhelyes biciklitárolót.

Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében arra emlékeztett: az önkormányzat 2013 óta az oktatási és nevelési intézményeknek már nem fenntartója, ám ennek ellenére fontosnak tartja támogatásukat. A Liszt iskola fejlesztéseit közel 15 millióval segítette a városvezetés.

Az iskolában folyamatosak a felújítások. A tornateremben a régi ablakokat kicserélték, s hamarosan a sportöltözők és vizesblokkok is megújulnak. Emellett egy úgynevezett multifunkciós termet is kialakítottak. A sajtóbejárás után tanulmányi versenyekkel folytatódott nap. A programokról Winklerné Fehér Lívia, tagintézmény-vezető tájékoztatott.

A házigazdák megmutatták az új játszótéri eszközöket, amelyek több mint egy millió forintba került. A rendezvénysorozat részeként az intézmény galériájában Vadvirágos tájakon címmel Óvári Miklós természetfotóiból nyílt kiállítás. A program október 21-ig tart.

N.D./CS.M.

Tartalom megosztása: