keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

TIT: 21 éve a tehetséges fiatalokért (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

TIT: 21 éve a tehetséges fiatalokért (Videó)

2011 június 15 - szerda
21. alkalommal mérettették meg magukat a megye legtehetségesebb fiataljai a TIT Öveges József Ismeretterjesztő Szakképző Egyesület levelező versenyén. A diákok matematika csillagászat, informatika és közlekedési ismeretekben bizonyították tudásukat.

A legtöbb diák már javában a vakációra készül. Ám azok, akik kiemelkedőek egy-egy tudományban még ilyenkor is örömmel versenyeznek. Bánfalvi Péter csillagász, az egyesület elnöke elmondta a megye diákjai jól teljesítettek a több fordulós versenyen, a döntőn is csak egy- két ponton különbség volt a dobogósok között.

A csillagászat mellett matematika, informatika, és közlekedési ismeretekben is versenyeztek a gyerekek. Az ismeretterjesztő társaság célja a tehetséggondozás.

Gazsó Sándorral, a TIT Öveges József Ismeretterjesztő, Szakképző Egyesület ügyvezető igazgatójával készült interjút itt tekintheti meg:

A komoly megmérettetés mellett az udvaron már lehetőség volt a kikapcsolódásra is. Ügyességi játékok, akadálypályák és kézműves sátrak várták a fiatalokat. Távcső segítségével pedig a napfoltokat vizsgálhatták a csillagászat iránt érdeklődők. A versenyt az elmúlt 21 évhez hasonlóan jövőre is megrendezik a szervezők és továbbra is várják a tudományok iránt érdeklődő, tehetséges fiatalokat
.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: