keresés a weboldalon

„Titkossírás”

Zalaegerszeg címer
Hírek

„Titkossírás”

2009 április 02 - csütörtök
Író-olvasó találkozón látták vendégül az Eötvös iskola alsósai Turbuly Lilla író-költőt. A rajzszakkörös gyerekek a költőnő tavaly ősszel megjelent első gyermekvers kötetének, a Titkossírásnak a verseihez illusztrációt is készítettek, mely a beszélgetés helyszínéül szolgáló könyvtári olvasótermet díszíti.

A találkozó létrejötte a Keresztury Irodalmi Kör alapítójának, Nyakasné Túri Klárának köszönhető, aki a nevezett kör révén ismerte meg a Janikovszky Éva stílusára hajazó gyermekverses kötet szerzőjét és szívesen ajánlotta műveit az Eötvös-iskola diákjainak.

A beszélgetés során hamar kiderült számos kapcsolódási pont, így a költő unokaöccse, Pepe, aki a svéd típusú, szabad versek főhőse néhány éve az Eötvös iskola tanulója volt. A mostani diákok közül néhányan viszont a nagyszülők révén kötődnek Turbuly Lilla szülőföldjéhez, Gutorföldéhez. Illetve van aki zsenge kora ellenére már próbálkozik a rímfaragással, és ebből adott ízelítőt a költőnek.

A találokozó kellemes párbeszédre sikeredett, ahol a gyerekek is megoszthatták dolgaikat az írónővel, aki pedig szívesen válaszolt a hozzáintézett kérdésekre. Felidéződtek a hajdani gyerekévek és elhangzott a kötet címének magyarázata is. Titkos írás, mert titkokat őriz és titkos sírás, mert kis szomorúság is vegyül bele.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: