keresés a weboldalon

Tíz éves a műszaki felsőoktatás Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tíz éves a műszaki felsőoktatás Zalaegerszegen (Videó)

2012 november 07 - szerda
10 éves Zalaegerszegen a műszaki felsőoktatás. A jubileum alkalmából a város önkormányzata, a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány két napos emlékrendezvényt és konferenciát szervezett, amelyet a két éve 600 millió forintból felépített infocentrumban tartottak.

Gyutai Csaba polgármester nyitotta meg a jubileumi rendezvényt, ahol a város és a Nyugat-magyarországi Egyetem vezetői, oktatói és az együttműködő cégek képviselői vettek részt. Az elmúlt 10 évben átalakult a képzési rendszer, bővült az oktatási kínálat.

Az idei év újdonsága a duális képzés bevezetése volt. Az intézet ezzel újabb előrelépést tett a gyakorlatorientált oktatásban. 

A jubileumi rendezvényen kitüntetéseket és emléklapot adtak azoknak, akik az elmúlt 10 évben tevékenységükkel segítették az intézményfejlődést. Balaicz Zoltán 9 évig vett részt a műszaki felsőoktatás kiépítésében és fejlesztésében. 


A rendezvényen egyebek mellett előadásokat hallhattak az érdeklődők a zalaegerszegi műszaki felsőoktatás múltjáról és jelenéről. Holnap pedig szakmai bemutatón és szemináriumon vehetnek részt. 
DZsu/N.G. 
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: