keresés a weboldalon

Tíz éves az AquaCity – kétnapos születésnapi bulival ünnepelnek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tíz éves az AquaCity – kétnapos születésnapi bulival ünnepelnek (Videó)

2012 július 10 - kedd
Ami tíz éve remény volt, mára megvalósult – ezzel indította az AquaCity születésnapi rendezvénysorozatának sajtótájékoztatóját Kugler László. Az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője felidézte: amikor 2002. június 30-án megnyílt a vízi-vidámpark, ez volt az ország legnagyobb és egyetlen ilyen létesítménye, és hasonló felszereltségű ma is csak három van.

A születésnapi hétvége – szombat-vasárnap – számos meglepetéssel szolgál, noha alaposan át kellett szervezni.

– Erre az időjárás-előrejelzés miatt volt szükség, és mindenekelőtt természetesen azért, hogy mindenki maradéktalanul jól szórakozzon – mondta Kugler László.
Szombat késő estére-éjszakára ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadós esőt ígér térségünkben. Hogy ne mossa el a várva várt Neoton koncertet, annak időpontját előbbre hozták szombat 14 órára – ez a legfontosabb változás. A többi részleten még dolgoznak, de az biztos, hogy lesz számos szórakoztató- és gyerekprogram, vasárnap este pedig parádés tűzijátékkal ér véget az ünneplés.

Számos kedvezményt élvezhetnek a látogatók – a részletekről a www.aqucity.hu, a www.zalaegerszeg.hu, valamit www.zegtv.hu internetes oldalon tájékozódhatnak.

Gyutai Csaba polgármester elmondta: Zalaegerszeg idegenforgalma szempontjából kiemelt vonzerő az AquaCity. Eddig közel 700 ezren keresték fel – a 700 ezredik vendéget éppen a hét végére várják – idén július elejéig pedig 30 ezren. (A 10 ezredik látogatót június 2-én köszöntötték. A szerk.) köztük egyre többen érkeznek az ország más tájairól, illetve külföldről.

Gyutai Csaba azt is bejelentette: a város, gesztusként a születésnapi rendezvényekre, a Zala megyeieknek, az Egerszeg kártyával rendelkező zalaegerszegiekhez hasonló kedvezményeket biztosít. Ez gyakorlatilag 50 százalékos kedvezményt jelent.

Azok pedig, akik idén júliusban 10 évesek, holnaptól július 20-ig, tehát tíz napig 10 forintért válthatnak belépőt az AquaCity-be.

A 10 éves AquaCity születésnapi programja innen tölthető le.

yr/T.S.

Tartalom megosztása: