keresés a weboldalon

Tíz éves az AquaCity (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tíz éves az AquaCity (Videó)

2012 július 16 - hétfő
A hét végén ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a zalaegerszegi AquaCity. A szombati programokat – az időjárás-előrejelzés ismeretében – előrehozták, így a Neoton koncert zavartalanul és nagy sikerrel lezajlott: több mint 3 ezren voltak rá kíváncsiak. Vasárnap azonban már nem is nyitott ki az élménypark, mert elromlott az idő.

A születésnapi buli sztárvendége, a Neoton Família éppen az ünnepi koncertre hangolt, amikor Gyutai Csaba polgármester a színpadon megszegte a cápa-formázatú tortát – amelyet aztán később, merő véletlenségből, éppen egy tízgyermekes budapesti család fogyaszthatott el.

A tízgyermekes család után ifjú soproni hölgyet kértek a színpadra, aki viszont vízi vidámpark 700 ezredeik vendége volt: Németh Éva Sopronból érkezett párjával, először jártak az AquaCityben.

A megnyitón fellépett a Zalaegerszegen vendégeskedő, testvérvárosi, szurguti aerobik-csoport is – úgy egyébként 5 ezer kilométert utaztak.

Aztán jött a „nagy csapat”, a Neoton: a strandmedence partján fölállított színpadon játszották sorra legnépszerűbb, igazi nyári hangulatot idéző slágereiket.

A fürdővendégek zöme pedig – hiszen akkor még kánikula volt – a medencében csápolva hallgatta zenéjüket.

Gyutai Csaba polgármester a zalaegerszeg.hu-nak elmondta: ez a nap alkalmat ad egyfajta számvetésre. Amiből az derül ki, hogy a kezdeti ellenérzések dacára az Aquacity beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Bár a házigazdák többször is átszervezték a születésnapi programot, az időjárás mégiscsak kifogott rajtuk: a vasárnapi rendezvények, köztük a finálénak szánt tűzijáték, elmaradtak. De azt ígérik: a lehető leghamarabb kárpótolják vendégeiket.

yr/T.S.

Fotó: FOTO ZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: