keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Tíz százalék feletti eredményt remél az MDF

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tíz százalék feletti eredményt remél az MDF

2004 szeptember 29 - szerda
Fontos célkitűzése a Magyar Demokrata Fórumnak, hogy 2006-ban konzervatív kormánya alakuljon Magyarországnak, amelyben kellő képviseletet kap az MDF értékrendje. Ennek elérése érdekében 10 százalék feletti eredményt vár a párt a két év múlva esedékes országgyűlési választásoktól. A demokraták hétvégén megválasztott elnöke, és az elnökség összetétele is biztosítékai a tervek megvalósulásának. Mindezt Baján Antal, az MDF Zala Megyei Választmányának elnöke mondta azon a sajtótájékoztatón, amelyen a párt országos választmányi ülésén történtekről számolt be Horváth Alajos és Schmidt István, választmányi tagok társaságában.

Baján Antal hangsúlyozta: három fontos dokumentumot fogadott el a tagság a választmányi ülésen. Ezek közül az első az MDF stratégiai céljainak megvalósítását szolgálja, és egyben alapja a „Normális Magyarországért” programnak. Kifejtette, hogy korszerű, konzervatív, keresztény értékeken alapuló társadalmi felfogást, nemzeti önbecsülést, valamint olcsó államot szorgalmaz a párt. Eltörölnék az örökösödési illetéket, ugyanakkor a nemzeti jólét növelését biztosító gazdaságot, illetve az oktatás és egészségügy stratégiai szempontú fejlesztését célozzák meg. Ugyancsak fontosnak tartja az MDF a 45 év felettiek munkában tartását, illetve elhelyezkedésük segítését, s nem utolsó sorban a tiszta közélet, a korrupciómentesség feltételeinek megteremtését.
Ugyancsak dokumentumot fogadott el a Magyar Demokrata Fórum országos választmánya a parlamenten kívüli együttműködés továbbfejlesztését célozva. Mint Baján Antal elmondta, felkérte a tagság Dávid Ibolyát, hogy kezdjen tárgyalásokat a kisgazdákkal, a vállalkozókkal, illetve az MDNP-vel.
A harmadik dokumentum az MDF hatékony és eredményes pártként való működését szolgálja, számolt be a zalai elnök, míg Schmidt István, az országos választmány tagja a hétvégi gyűlés hangulatát méltatta. Úgy fogalmazott, ezúttal is emelkedett hangulatban, minden vitát mellőzve folytak az egyeztetések, amely jól tükrözi az MDF demokratikus jellegét.

Tartalom megosztása: