keresés a weboldalon

Tizenöt év után a döntőben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tizenöt év után a döntőben

2010 május 12 - szerda
Zalakerámia ZTE – Szolnoki Olaj 85-77 (22-20, 30-23, 17-20, 16-14)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés az 1-4. helyért. Rájátszás, harmadik találkozó. Zalaegerszeg, 2500 néző. Jv.: Pálla, Kapitány, Szabó G.

ZTE: Hinnant (7/3), Watson (16/9), Wilson (19/12), Kámán (10/3), Trepák (11/3). Csere: Gáspár (10/6), Baki (3/3), Tóth Á. (9), Timberlake. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Szolnok: Szabó (9/3), Alekszics (14/3), Rice (5/3), Barro (17), Báder (13/3). Csere: Grebenár (3/3), Váradi (12/6), Vesztergom (4). Vezetőedző: Pór Péter.

A szolnoki szurkolók mindössze 5-en voltak, ők már nem nagyon hittek csapatuk sikerében. Hazai oldalon viszont optimista drukkerek töltötték meg a csarnokot. A bemelegítés során mindkét csapat a külső dobásokat gyakorolta többször. Nem véletlenül, a találkozón szép számban hullottak a 3 pontosok. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodó Pór-legénység kezdett jobban, Rice két duplájával vezettek. A zalaiak gyorsan fordítottak, a negyed közepén már 12-8-ra vezettek.

Időkérés után rendezte a sorokat a vendégcsapat, szorossá vált a mérkőzés. A második negyedben ritmust váltott a ZTE, Hinnant jól irányította a csapatot. A 14. percben már a publikum skandálhatta „tíz, tíz”. (32-22). Kiütés helyett azonban jött a vendégek feltámadása. Aztán Watson két hárompontosával már ismét ellépett a zalai együttes (17. p. (47-33), A negyed végére azonban10 pont alá csökkent a ZTE előnye.

Jött a 3. negyed, amely a ZTE számára sokszor szerencsésen alakult a bajnokság során.

Ezúttal nem így történt, főleg támadásban esett vissza a hazai gárda, és az „életért” küzdő vendégek hat pontra felzárkóztak (64-58). A befejező játékrészben is többször vezetett a ZTE 10 ponttal, de nem sikerült padlóra küldenie ellenfelét (38. p.: 82-77). Aztán Hinnant 3 pontosa nyugtatta meg a hazai szurkolókat. Biztossá vált a hazaiak sikere, 3-0-ra nyerték a páros csatát, és 15 év után játszhatnak ismét bajnoki döntőt.

Vélemények
Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője:
– Le a kalappal a fiúk előtt. Az örömtől csak ennyit tudok mondani.

Pór Péter, a Szolnok vezetőedzője: – Mindent megpróbáltunk, ennyire tellett tőlünk. Gratulálok a ZTE-nek.

Bodrogi Csaba, a ZTE sportigazgatója: – Könnyebb mérkőzésre számítottam. A második és a harmadik negyedben is voltak lehetőségeink, hogy eldöntsük a mérkőzést. A tudatalattiban ott volt, ezt úgyis megnyerjük.


Kámán Tamás, a ZTE csapatkapitánya: – Ezért dolgoztunk az egész évben, hogy döntőt játszhassunk Tízpontos vezetésünknél többször eldönthettük volna a találkozót. Nem tettük, ezért izgalmas lett a végjáték.

(Zala-Lap, B. I. – L. D.
Fotó: S. P.)

Tartalom megosztása: