keresés a weboldalon

Tízezrek szórakoztak a Belvárosi Szüreten (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tízezrek szórakoztak a Belvárosi Szüreten (Videó)

2013 szeptember 09 - hétfő
Tízezrek szórakoztak a hétvégén a VI. Belvárosi Szüreten. A rendezvényen több mint húsz borház kínálta az ország és Zala megye legjobb borait. Emellett az érdeklődők a programhoz csatlakozott éttermekben vadételek közül válogathattak. Az eseményen két színpadon több tucat együttes szórakoztatta a közönséget.

Látványos felvonulással kezdődött pénteken a Belvárosi Szüret. Az eseményen a legjobb zalai borokat is megkóstolhatták az érdeklődők, amelyek az utóbbi években komoly fejlődésen mentek keresztül az utóbbi években. 
Idén több újdonság is várta a látogatókat. A Dísz térten például egy zalai szőlőshegy épült és több borháznál is fröccspontot alakítottak ki.


A programhoz csatlakozott éttermekben a zalai erdő gyöngyszemeit kínálták. A vendéglátók igyekeztek különlegességeket tenni az érdeklődők asztalára.
Bordalokkal kezdődött a Magyar Dal Napja Zalaegerszegen. A legnagyobb érdeklődés az Odett koncertet kísérte, aki a megyeszékhelyen született és aznap ünnepelte a 25. születésnapját. A fiatal énekesnő idén az év albuma kategóriában fonogram díjat kapott.
A három napos szüreti fesztiválon több ezren fordultak meg. Ezzel elindult az őszi kulturális szezon a megyeszékhelyen.
Idén két szavazattal maradt le a Magyar Dal Napja fővárosa címről Zalaegerszeg. Jövőre már az első hely a cél.
(A videóban Gyutai Csaba Zalaegerszeg polgármestere, Pál János a Zalai Borturisztikai Klaszter elnöke, Takács András a Piccolo Étterem üzletvezetője, Polgár Odett énekesnő és Tompagábor Kornél a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője szólalt meg.)
S.Z./N.G.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: