keresés a weboldalon

Több baba született (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Több baba született (Videó)

2022 január 27 - csütörtök
Nőtt a zalaegerszegi újszülöttek száma az elmúlt évben. 2020-hoz képest 15 százalékkal több gyermek érkezett. Jelentősen emelkedett a házasságkötések száma is, melyben nagy szerepe lehet a járvány miatti, korábbi halasztásoknak.

Pénzes Mira volt a 2021-es év első újszülöttje, aki a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban látta meg a napvilágot. Itt évente átlagosan 1000-1200 gyermeknek adnak életet, közülük 3-400-ra tehető a zalaegerszegiek száma. A tavalyi esztendő a város születési statisztikájában kiemelkedőnek számít: míg 2020-ban 386, addig 2021-ben 439 kisbabának örülhettek szüleik.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Ugyancsak emelkedett a házasságkötések száma. Tavaly a korábbiaknál lényegesen többen kötötték össze életüket: egy év alatt 240-ről 392-re nőtt ez az adat. Noha a változás betudható a pandémia hatásának és a 2020 helyett ’21-ben megtartott menyegzőknek, a pozitív tendencia folyamatosan érzékelhető.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A munkahelyteremtő beruházások következményeként emelkedett a betelepülők száma is. Erre vonatkozóan nincsenek pontos adatok, ám az önkormányzat fenntartásában lévő bölcsődék és óvodák iránt megnövekedett igény erről árulkodik.

Sz.É./I.G.

Tartalom megosztása: