keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Több ezer kutyát oltottak be

Zalaegerszeg címer
Hírek

Több ezer kutyát oltottak be

2004 november 19 - péntek
Veszettség elleni vakcinával minden kutyatartónak évente be kell oltatnia kedvencét, hiszen az ebeket csakis e módon lehet megóvni ettől az emberre is roppant veszélyes vírus ellen.
Dr. Szabó Tamás, kerületi főállatorvos érdeklődésünkre elmondta: Zalaegerszegen és a vonzáskörzetében idén októberben összesen 8677 kutyát, ebből a zalai megyeszékhelyen 3863 négylábút oltottak be az állatorvosok a meghirdetett veszettség elleni oltáskor.

Novemberben és decemberben folytatódik a kutyusok oltása, így aki eddig elmulasztotta négylábújának beadatni az 1500 forintba kerülő vakcinát, az még ezt követően is megteheti. Az a gazda, aki nem oltatja be az ebét, az szabálysértést követ el, mivel a veszettség elleni évenkénti védővakcina kötelezőségét jogszabály mondja ki. Az oltás árában egyébként benne foglaltatik a féreghajtó tabletta is, hiszen a veszettség elleni vakcina csak féregtelen kutyában fejti ki hatását.
A kerületi állatorvostól azt is megtudtuk, hogy a meghirdetett oltásnál több kutyát már chippel is elláttak, amely az ebek azonosítását szolgálja. Mindez azért fontos, mert 2004. október 1-től az Európai Unió tagországaiba csak olyan kutyákat engednek be, amelyekbe beültették már ezt az apró műszert.

Tartalom megosztása: