keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Több, mint győzelem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Több, mint győzelem

2010 október 16 - szombat
Siófok – ZTE 0-4 (0-1)
NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés, Siófok. Játékvezető: Vad II. Asszisztensek: Ring, Huszár. Gólszerzők: Balázs (29.), Simon (67.), Kamber (72., 78.). Sárga lap: Graszl (41.), Kecskés (51.), Novák (80.), ill. Panikvar (53.), Miljatovics (57.).

Siófok: Molnár P. – Mogyorósi, Graszl K., Fehér Zs., Novák – Ivancsics (Ribeiro 73.), Kecskés, (Ludánszki 63.), Tusori , Lukács – Sowunmi, Homma . Vezetőedző: Horváth Károly.

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovics, Szalai, Panikvar (Turcsik 82.) – Illés (Wittman 87.), Horváth A. (Barna 77.), Kamber, Balázs – Simon, Rajcomar. Vezetőedző: Csank János.

Bár a futballdrukker örök optimista, s mindig reménykedik, hogy csapata nyer, erre az eredményre a legvérmesebb zalai szurkolók sem mertek volna fogadni. Sőt, mit több, a mérkőzés jelentős részében erre semmiféle jel nem mutatott.
A labda azonban gömbölyű, és sérülésektől is megtizedelt csapatunk alighanem a maximumot hozta ki ebből az összecsapásból.

A 70. percig a hazaiaknak is voltak helyzeteik, utána azonban összeomlottak. Mi bírtuk végig szusszal, talán jót tett a csapatnak a friss balatoni levegő.
Ezzel a győzelemmel rövid időre a ZTE a tabella harmadik helyére ugrott fel, s a Fradi győzelme után is csak egy helyet esett vissza. Erre csak azt mondhatjuk: nem semmi…


Vélemények:
Dézsi Attila, a ZTE ügyvezetője:
– Fegyelmezetten, lelkesen játszottunk, meg akartuk mutatni, hogy jobb erőkből állunk. Ez sikerült is.

Németh Ottó, a ZTE technikai vezetője: – Rendkívül fegyelmezetten, taktikusan játszottunk, ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.

Balázs Zsolt, a ZTE játékosa: – A sok sérülés miatt nem ígérkezett könnyűnek a találkozó. Szerencsére sikerült megszerezünk a vezetést. Ezután fokozatosan vettük át a játék irányítását, és további gólokat szereztünk. Teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.


Kocsárdi Gergely, a ZTE játékosa:
– Jól felkészültünk a Siófokból. Az eredmény alapján könnyűnek tűnik sikerünk, de nagyon meg kellett dolgozni érte.

Zala-Lap, B. I.

Tartalom megosztása: