keresés a weboldalon

Több mint ötszázan vettek részt a városi farsangon (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Több mint ötszázan vettek részt a városi farsangon (Videó)

2015 február 18 - szerda
Több mint félezren öltöttek jelmezt a városi farsangi felvonuláson, hogy jókedvvel, bohókás maskarákkal és mindenféle más praktikával elűzzék a telet. A kezdeményezést 17 évvel ezelőtt a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete indította útjára.

A húshagyó keddel véget ért a farsangi időszak. Ehhez kapcsolódóan azonban kedden még karneváli hangulat uralkodott a belvárosban. Iskolák, óvodák, nyugdíjas klubok és más közösségek is jelmezbe bújtak.

Bangó Józsefné, a Nefelejcs Nyugdíjas Klub vezetője elárulta: soha nem hagyják ki a farsangi felvonulást.

A gyermekek ötletesebbnél ötletesebb ruhákba öltöztek. Egy-egy óvodai csoport, illetve osztály többnyire egységes jelmezt öltött. Több intézmény évek óta rendszeresen részt vesz a programon.

Doszpoth Katalin, a Csillagközi óvoda óvónője szakács ruhába bújt a gyerekekkel együtt.

Voltak legók, dominók és festők is szép számmal. A dobosok vezette menet élén – immár hagyományosan -, a város vezetői vonultak.

Balaicz Zoltán polgármester szerint egyre népszerűbb a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete által életre hívott farsangi felvonulás.

A belvárosi sétát követően a moziban folytatódott a program. Itt csoportos és egyéni jelmezversenyt rendeztek, melynek sikere ugyancsak vitathatatlan volt.

N.D./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: