keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Több tízmillió aszfaltozásra

Zalaegerszeg címer
Hírek

Több tízmillió aszfaltozásra

2005 augusztus 12 - péntek
A nyári pihenést megszakítva, rendkívüli közgyűlést tartott a múlt héten a város képviselő-testülete. Arról döntöttek, hogy az önkormányzat pályázatokat nyújtson be a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz a Jókai utca és a Virág Benedek utca burkolatának felújítására.

A regionális keretösszegből még rendelkezésre áll bizonyos összeg, ezért az önkormányzat számára újból lehetőség nyílott pályázat beadására, melynek határideje augusztus 19.
A két belterületi közút burkolat-felújításának összköltsége 50 millió forint, ennek felét kérheti a város támogatásként, a többit önrészként biztosítja. A kivitelezési munkákat december 31-ig be kell fejezni.
Bár a képviselő-testület egyhangúlag döntött a pályázat beadásáról, a vita mégsem maradt el. Kiss Ferenc (MSZP) frakcióvezető azt kifogásolta, miért éppen ezt a két utcát választották, vannak a városban rosszabb állapotúak is. Példaként említette a Hock János utcát. Szerinte az önkormányzatnak több előkészített tervvel kellene rendelkeznie, hogy adott esetben több lehetőség közül tudjon választani. Dr. Gyimesi Endre polgármester szerint a városnak a jövőben is rendelkeznie kell kész tervekkel, hogy az évközi pályázati lehetőségekkel élni tudjon. Megjegyezte: az állami kezelésben lévő utak felújítása elmaradt az elmúlt években és így az önkormányzati utak jobb állapotban vannak. Tombi Lajos alpolgármester hozzátette: a tervek természetesen kezdenek elfogyni, hiszen az önkormányzat ebben az évben mintegy egymilliárd forintot költ útjavításokra. Dr. Tóth László (Fidesz) leszögezte: azért ezt a két utcát választották, mert ezek feleltek meg a pályázati kiírásnak, amely kizárólag önkormányzati utakra vonatkozik.

Tartalom megosztása: