keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Többfunkciós társasház épül

Zalaegerszeg címer
Hírek

Többfunkciós társasház épül

2005 augusztus 17 - szerda
A Piac tér rekonstrukciójának első elemeként megindult az építkezés a Sütő utca sarkán. A többfunkciós társasház a Városfejlesztő Rt. beruházásában készül.

Az eredeti elképzelések szerint már az elmúlt évben megkezdődtek volna a munkálatok, ám mivel a környék műemlékvédelmi védettség alatt áll, a tervezés valamennyi fázisában szükség volt a különböző hatóságokkal történő egyeztetésre. Ugyancsak késleltette a tényleges kivitelezés indítását a területen folyó régészeti feltárás. Az építkezés végül július közepén indult el négy telken, mintegy 1250 négyzetméteren.

– Július 18-án adtuk át a munkaterületet a kivitelezőnek. Harmincegy lakást, tizennégy üzletet, öt irodát, egy orvosi rendelőt és harminckét darab mélygarázst magába foglaló társasház emelkedik majd az elbontott házak helyén – tájékoztatta lapunkat az építmény paramétereiről Burján Richárd, a Városfejlesztő Rt. ügyvezető igazgatója. – A kivitelezés várhatóan egy évet vesz igénybe. A tervek szerint jövő év júliusában avatnánk a Piac tér átfogó rekonstrukciójának első elemeként elkészülő társasházat.

Örömmel számolhatok be arról, hogy nagy az érdeklődés az – AOD Építész és Grafikus Iroda jóvoltából – igazán szép épület iránt. Az üzletek és az irodák jelentős részének már megvan a tulajdonosa. 
Burján Richárdtól megtudtuk: a környék átépítése még az idei évben újabb elemmel folytatódik. A közbeszerzési eljárások lefolytatását követően indul a Munkácsy utca és a Piac tér nagy volumenű közműfejlesztése, mellyel párhuzamosan új képet kap a Mindszenty tér.

Tartalom megosztása: