keresés a weboldalon

Torlódás csak csúcsidőben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Torlódás csak csúcsidőben

2007 szeptember 24 - hétfő
Múlt hétfőn megkezdődtek a térburkolás munkálatai a Kossuth utca postától a Kisfaludy utcáig terjedő szakaszán. A kivitelezés idejére – várhatóan október végéig – kitiltották a területről a gépjárműforgalmat. Hogy merre kerülhetik el az autósok a főutcát, és merre közlekednek a buszok a beruházás ideje alatt, arról korábbi lapszámunkban tájékoztattuk az olvasókat. Ezúttal azt kérdeztük Kámán Istvántól, az önkormányzat közlekedési és útépítési csoportvezetőjétől, hogy jól sikerült-e a forgalom átszervezése, nem okoz-e nagyobb problémákat a közlekedésben a Kossuth utca egy részének lezárása?

– Egy komplett team dolgozott a Kossuth utcáról kiszoruló forgalom megfelelő levezénylésének kimunkálásán. Egyeztettünk a közlekedési hatósággal, a Zala Volán képviselőivel, illetve a rendőrség szakembereivel. Nem íróasztal mellett határoztunk a forgalom főbb irányairól, ki is próbáltuk az útvonalakat. Elsődleges célunk az volt, hogy a buszok zökkenőmentes haladását biztosítsuk – mondja Kámán István.

– Úgy gondolom, az alapos előkészítésnek és a szakszerű kitáblázásnak köszönhető, hogy nagyobb fennakadások nincsenek a belváros közlekedésében. Torlódások természetesen vannak csúcsidőben, éppen ezért fokozott türelmet kérünk az autósoktól.

Örömmel mondhatom, hogy nem érkezett napjainkig felháborodott bejelentés a polgármesteri hivatal műszaki osztályára. Az autósokat minden irányból jó előre tájékoztatjuk a Kossuth utcán folyó munkálatokról, így a többség idejében elkerüli a lezárt útszakaszt. Kisebb változtatásokat azért végrehajtottunk a forgalomtechnikát illetően – fűzi hozzá az osztályvezető.

– A Kazinczy térről a Mártírok útja felé kanyarodni szándékozó buszok közlekedését akadályozták azok az autósok, akik a Mártírok úti jelzőlámpánál várakoztak. A buszok jobb kanyarodása érdekében hátrébb festettük a Stop-vonalat. Ugyancsak a mai napon változtattunk – a Volánnal történt egyeztetést követően – a Pózva felől érkező buszjáratok megállóhelyén. Korábban csak a Mártírok úton a leánykollégium előtt állt meg a járat.

Gondot okozott ez azoknak az utasoknak, akik át akartak szállni másik buszra, hiszen a Mártírok útról sietniük kellett a Kovács Károly térre, illetve a buszállomásra. Mostantól a Göcseji Múzeum előtt is megállnak a pózvai buszok.

Igyekeznek tehát az önkormányzat szakemberei a lakosság igényeinek megfelelni a forgalomszervezésben. Azt a kérést azonban, miszerint szüntessék meg az Ady utca Petőfi és Vörösmarty utcák közötti szakaszán az útlezárást, nem teljesítik. A zsákutca felbontása ugyanis zavarná a Petőfi utcán közlekedő buszok zavartalan haladását. (Zala-Lap Kft., F. M., S. P.)

Tartalom megosztása: