keresés a weboldalon

Történelmi együttműködés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Történelmi együttműködés (Videó)

2019 február 05 - kedd
Hat megyei jogú város – köztük Zalaegerszeg – kötött együttműködési megállapodást az Innovációs és Technológiai Minisztériumban. A 60 milliárd forintos ELENA projektben energetikai beruházásokat valósítanak meg Kaposváron, Tatabányán, Dunaújvárosban, Szombathelyen, Veszprémben és a zalai megyeszékhelyen.

A hat településen az energiaköltségek folyamatos csökkentése érdekében úgynevezett Smart Grid hálózatot építenek ki, amivel korszerűsítik az energia-infrastruktúrát. A teljes összegből Zalaegerszegre 10 milliárd forint jutott. Az önkormányzat – többek között – azt vállalta, hogy 3 hektáros naperőműtelepet hoz létre – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

A projekt szorosan kapcsolódik az okos város programhoz, melynek egyik legfőbb célja a klímaváltozás elleni küzdelem – tájékoztatott dr. Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter elmondta: az ELENA projektben Zalaegerszeg kiemelt szerepet tölt be.

Palkovics László hozzátette: a projekt lényege az okos megoldások széleskörű használata. Az Európai Uniós forrásból megvalósuló fejlesztés 5 évig – 2024-ig – tart.

Gy.A./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: