keresés a weboldalon

Történelmi mérkőzés

Zalaegerszeg címer
Hírek

Történelmi mérkőzés

2016 szeptember 15 - csütörtök
Szerda este történelmet írt a Zalai Titánok jégkorongcsapat. A klub fennállásának első U20-as junior bajnokiját vívta a Zalaegerszegi Jégcsarnokban. Az ellenfél az osztrák junior ligában az EBYSL-ben is szereplő, két évvel ezelőtti bajnoki ezüstérmes Vasas –Continentál együttese volt.

Az első harmadban bátran játszottak a Titánok és ez valamelyest meglepte a régóta együtt játszó és a Mol Ligába vágyó fővárosiakat. A Vasas dominált, de a hazaiaknak is akadtak lehetőségeik. A 16. percben egy emberelőnyös szituációban vezetést szerzett a vendégcsapat. A Titánok nem estek össze és akár egyenlíthettek is volna. A második harmadban négy emberelőnyös helyzetet is góllal fejeztek be a vendégek így nagyban megalapozták sikerüket. A záró játékrészben újra a harcos arcát mutatta az újonc zalai alakulat. A fővárosiaknak minden helyzetért komolyan meg kellett küzdeniük. A harmad felénél egy újabb emberelőnyt váltottak gólra a vendégek. A Titánok küzdöttek és helyzetekig is eljutottak, de a gólt nem sikerült szerezniük így maradt a 7-0-s vendég siker.

A Csata Csaba és Szabó István Pál irányította U 20-as csapat bemutatkozása nem sikerült rosszul, hiszen egy jóval erősebb ellenféllel szemben is volt tartása a csapatnak. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a találkozó után az öltözőben nem szomorú arcokat láthattunk, hanem a jövőbe tekintő és bizakodó, elszánt tekinteteket.

Csata Csaba: -Dicséret illeti a fiúkat, hiszen derekasan küzdöttek. Az ellenfelünk remekül használta ki az emberelőnyeit és ez döntőnek bizonyult. Van még mit tanulnunk, de a küzdeni tudás előtt le a kalappal.

A találkozó egyik hőse a Titánok kapusa Henczi Bendegúz volt, aki a hét bekapott gól mellett kiválóan védte a hazai kaput.

Egerszegi Titánok – Vasas-Continental 0:7 (0:1, 0:5, 0:1)
Zalaegerszeg, U-20 Bajnokság – alapszakasz
Játékvezető: Abonyi Attila, Vonalbíró: Molnár József, Baki Dávid
Gólszerzők: Bukor, Varga (2), Horváth, Szlama(2), Czakó

Jóna István

Tartalom megosztása: