keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Tourinformosok a kuseli vásárban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tourinformosok a kuseli vásárban

2005 október 05 - szerda
Nemzetközi vásáron – úgynevezett Bauernmarkt-on – vettek részt a zalaegerszegi Tourinform-iroda munkatársai a németországi Kusel mellett fekvő Kappeln községben.

Lukács Gabriella, az iroda marketingreferense elmondta, hogy a kétnapos vásáron nemcsak Zalaegerszeget és Zala megyét, hanem az egész országot képviselték, mert rajtuk kívül nem volt más magyar bemutatkozó.

– Zalaegerszegről, a Balatonról és Magyarországról is vittünk prospektusokat és turisztikai anyagokat, bár igazából ez nem egy idegenforgalmi vásár volt, hanem sokkal inkább mezőgazdasági és népművészeti termékbemutató. Úgy kell elképzelni, mint egy hatalmas búcsút, ahol mindenki kipakolja a maga portékáját. A különbség csak annyi, hogy ilyen alkalmakkor a németek lezárják az egész települést, és a házak udvaraiban, kertekben állítják fel az egyes nemzetek standjaikat. Rajtunk kívül többek között franciák, lengyelek, finnek és németek képviselték hazájukat a vásári forgatagban.

Zalaegerszegről a Harangláb együttes, kézművesek – Csizy Istvánné tojáskarcoló és Horváth Csaba fazekas – valamint Pálfi László vendéglátós mentek népszerűsíteni a várost, és az országot. Volt étel- és italkóstolás, tojáskarcolás, korongozás. Sokan, már célirányosan keresték is a magyar standot, amit a delegáció azért is örömtelinek tart, mert ennek a vásárnak 15 éves hagyománya van a kuseli járásban, a magyarok viszont csak három éve résztvevői az eseménynek.

– Reméljük, hogy a Balaton környékével együtt Zala megyét is sikerült népszerűsítenünk – mondja Lukács Gabriella. – Természetesen cél volt az is, hogy tovább erősítsük a testvérvárosi kapcsolatunkat Kusellal. A két város már hosszú évek óta jó viszonyban van egymással, és reméljük, hogy a vásári részvétel által még szorosabbá válik a kapcsolat.

Tartalom megosztása: