keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Tovább tart a győzelmi széria

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tovább tart a győzelmi széria

2009 december 13 - vasárnap
Albacomp – Zalakerámia ZTE KK 86 -89 (28-26, 15-23, 25-17, 18-23) NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Székesfehérvár, 2500 néző. Jv.: Földházi, Kapitány, Hegedüs. Albacomp: Simon (17), Lee (3), Hanga (10/3), Banks (29/15), Radovics (9/3). Csere: Toya (7/3), Bódi (11/3), Keller, Fodor K. Vezetőedző: Szrecsko Szekulics.

ZTE: Hinannt (15/3), Watson (24/9), Wilson (14/3), Kámán (16/15), Trepák (11/3). Csere: Tóth Á. (4), Baki (3/3), Simon (2). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Nagy adok-kapokkal kezdődött a mérkőzés. A vendégek nem nagyon tudták tartani a fehérváriak dobógépét Banks-et, ám a ZTE- nél felváltva szerezték a pontokat a játékosok. A második negyedben már jobban figyeltek a vendégek a védekezésre és egy jó szériával átvették a vezetést. A nagyszünet után hullámvölgy következett az egerszegieknél, ám Kámán legjobbkor kezdte el gyártani a hárompontosokat.

A befejezés előtt 2 perccel 9 ponttal is vezettek a kék-fehérek, azonban két labdaeladás és védekezési hibák után a fehérváriak 1 pontra is felzárkóztak. A ZTE megérdemelt győzelmét végül is Watson biztosította be. A vendégek ezzel 11 forduló óta veretlenek a bajnokságban és optimistán várhatják a Paks elleni csúcsrangadót.

Vélemények

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: – Óriási mérkőzést játszottunk, az első félidőben még nem tudtuk tartani Banks-et. A nagy szünet után előbb is eldönthettük volna mérkőzést, de így is megérdemelten nyertünk.

Szrecsko Szekulovics, az Albacomp vezetőedzője: – A ZTE jól játszott, mi viszont rosszul védekeztünk.Döntő momentum volt s megzavarta a játékunkat Michael Lee sérülése és kiválása, az ő a hiányát nem tudtuk ellensúlyozni.

Bodrogi Csaba, a ZTE sportigazgatója: – A hajrát majdnem nem elrontottuk, de fegyelmezettebbek voltunk a hazaiaknál, megérdemelten nyertünk.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – Örülök, hogy szünet után elkaptam a fonalat, és fontos kosaraimmal hozzájárulhattam, a csapat győzelméhez.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: