keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Továbbra is hibátlan mérleg

Zalaegerszeg címer
Hírek

Továbbra is hibátlan mérleg

2009 november 29 - vasárnap
Kecskemét i KSE – Zalakerámia ZTE 80-86 (28-17, 19-19, 19-26, 14-24) NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés. Kecskemét, 1000 néző. Jv.: Hartyányi, Frányó, Győrffy. Kecskemét: Wittmann (8/6), Marciulonis (17/9), Tóth N. (3) Dale(18/3), Johnson(20/3). Csere: Bolics (12/3), Csorvási, Dénes (2). Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

ZTE: Hinnant (17/3), Watson (24/9), Kámán (12/6), Wilson (7/3), Trepák (19/3). Csere: Gáspár, Baki, Simon (2), Tóth Á. (5). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Gyengén kezdte a mérkőzést, a vendégcsapat. Főleg a védekezés terén akadtak hiányosságok a zalai oldalon. A hazaiak leválások után, valamint indításból szereztek könnyű kosarakat. A lepattanó labdák megszerzésében is jobbak voltak az egerszegieknél, a második negyedben már 15 ponttal is vezettek a kecskemétiek. Ekkor kevesen gondolták, hogy a ZTE nyerhet. Nagyon jókor jött a nagyszünet a zalai oldalon, rendezték a sorokat.

A ZTE 66-66-nál érte utol ellenfelét, ekkor hosszú ideig nem esett kosár. A „pontcsendet” a kék-fehérek törték meg és elléptek a vendéglátóktól 10 pontra. A hazaiak litván légiósa 2 hárompontost még bevágott a mérkőzés hajrájában, de a ZTE taktikus játékkal nyert. A zalaiak továbbra is tartják a lépést a szintén veretlen Pakssal.

A Zalakerámia ZTE tehát végül megőrizte hibátlan mutatóját. Pedig a mérkőzés nem úgy indult, hogy ez egykönnyen bekövetkezik. A hazaiak az első negyedet simán hozták, s a második is – bár az egerszegiek védekezésben és támadásban is feljavultak – egál eredményt hozott. Ebben az időszakban főként Hinnant tartotta a lelket a vendégekben.

Aztán a nagyszünet után egyre inkább kiütközött az egerszegiek erénye, csapatként jobban funkcionáltak és sikerült egyre többször hibázásra kényszeríteni a kecskemétieket. Ezzel együtt egészen a 37. percig szoros volt a küzdelem. Az utolsó negyedben, illetve a végjátékban viszont már egyértelműen a vendégek uralták a játékot.

Vélemények

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: – Három negyeden át nem találtuk a Kecskemét játékának ellenszerét, A negyedikben igen, elsősorban pontosabb külső dobásainknak köszönhetjük sikerünket.

Sztojan Ivkovics, a Kecskeméti KSE szakmai igazgatója: – Bencze Zoltán szemproblémái és Dénes Gábor vállsérülése miatt rotációs problémák adódtak. Nem vagyok boldog, mert megérdemeltük volna a győzelmet.

Tóth Ádám, a ZTE játékosa: – Nagyon értékes győzelmet arattunk. Három negyeden át nem találtuk a játék ritmusát, de jól hajráztunk.

Bodrogi Csaba, a ZTE sportigazgatója: – Elsősorban feljavult védekezésünknek köszönhetjük sikerünket.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: