keresés a weboldalon

Továbbra is Zalakerámia ZTE

Zalaegerszeg címer
Hírek

Továbbra is Zalakerámia ZTE

2009 október 01 - csütörtök
Közös sajtótájékoztatót tartott Zalaegerszeg város két kosárlabda csapata, a ZTE KK és a ZTE NKK. Bejelentették, hogy a Zalakerámia Zrt., a férfi együttes névadó szponzora egy évre meghosszabbítja a támogatói szerződését.

Bodrogi Csaba szakmai igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Kelemen Péter klubelnök elevenítette fel az elmúlt három évet, amely során a Zalakerámia Zrt. a csapat mellett ált. A hároméves szerződés végére a kék-fehérek teljesítették az abban foglaltakat, értékelt az elnök. Mélyről indultak, hiszen, akkor még a 8 közé sem jutott be a ZTE.

Új edző, új játékosok érkeztek, és lassan a csapat elindult felfelé. Az igazi nagy előrelépés tavaly következett be, amikor hosszú böjt után a Zalakerámia ZTE felállhatott a dobogó harmadik fokára. Mint hozzátette, bizakodik, hogy a soron következő bajnokságban is sikerül ismételnie a csapatnak.

Kádár Németh László, a Zalakerámia marketing-igazgatója elmondta, hogy a cég Magyarországon az építőiparban jelentős piaci szereplő. A ZTE jó reklámhordozójuk volt. A vállalkozás a nehéz időben is kiállt a kosárlabda mellett, amely az egyik legnépszerűbb Magyarországon. Több hasonló kaliberű támogatót is szponzorációra biztatott.

Dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere megköszönte a cég további támogatását. Külön örült annak, hogy szorosabbra fűzte a kapcsolatát egymással a férfi és a női szakosztály. Büszke arra, hogy a férfi csapatban több saját nevelésű játékos szerepel, sőt még Völgyi Péter vezetőedző is egerszegi kötődéssel rendelkezik. A folytatásban a két szakvezető vázolta a bajnoki terveket.

Völgyi Péter a férfiak trénere, annak örült, hogy együtt maradt a csapat, nem kellett elölről kezdeni az építkezést. Tízhetes felkészülésen van túl együttese. Az edzőmérkőzésekből 11-et megnyertek, csak egyszer kaptak ki. Optimistán várják a rajtot. Szeretnék megismételni tavalyi eredményüket, s ha mód van rá, túl is szárnyalni.

Gáll Tamás, a nők trénere elmondta, hogy nagyon örül a kettős mérkőzéseknek. A nagyobb közönség jobban motiválja csapatát. Náluk az együttes kicsi költségvetése miatt szinte minden évben új csapatot kell építeni. Már túl vannak már az első fordulón, nyertek az újonc Baja ellen. Hazai környezetben is győzni akarnak a hétvégén. Bizakodik, hogy az első 4 mögött lévő 5-8. hely valamelyikét megszerzi csapata.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a Zalakeremia ZTE egy kiadvánnyal kedveskedik a szurkolóknak, amelyet már a Kaposvár elleni bajnoki találkozó előtt megvásárolhatnak. Valamennyi hazai találkozó előtt pedig megjelenik a Ziccer, amely az adott bajnoki mérkőzésről tájékoztat.

(Zala-Lap)

Tartalom megosztása: