keresés a weboldalon

Traumatológiai tanszék alakul (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Traumatológiai tanszék alakul (Videó)

2022 február 14 - hétfő
Külső traumatológiai tanszék alakul a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban – jelentette be Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára. A felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős szakember úgy fogalmazott: a fejlesztés az orvos- és egészségtudományi oktatás- és kutatás feltételeinek megteremtése mellett a megyei betegellátás minőségének javulását és korszerűsítését is szolgálja.

A szívsebészet, a kardiológia és a gasztroenterológia után a negyedik tanszékként jön létre a traumatológia a zalaegerszegi kórházban. Az erről szóló döntés megszületett, s az induláshoz szükséges források is megvannak – tájékoztatott az államtitkár.

Prof. dr. Bódis József – államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium:

E tekintetben is jól halad a folyamat – árulta el az intézmény főigazgatója. Gasztonyi Beáta úgy véli, a traumatológiai tanszék létrehozása minden területen előrelépést jelent a kórház számára.

dr. Gasztonyi Beáta – főigazgató, Zala Megyei Szent Rafael Kórház:

A tervek megvalósítását ezúttal is mindenben segítik a város vezetői.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Vigh László – országgyűlési képviselő:

A sajtótájékoztatón elhangzott még: a traumatológiai osztály működése jelenleg is stabil Zalaegerszegen. A Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikájának szakemberei több új, modern műtéti technikát honosítottak már meg a városban. 

F.M./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: