keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Tucsni András az első helyen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tucsni András az első helyen

2009 december 02 - szerda
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének Kulturális és Idegenforgalmi Bizottsága 2009. szeptemberében pályázatot írt ki a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatói állásának betöltésére. A felhívásra négy pályázat érkezett, de az egyik igazgató-jelölt visszavonta a pályázatát.

2009. december 2-án a három igazgató-jelöltet a színháztörvény által meghatározott összetételű szakmai bíráló bizottság hallgatta meg, amelynek tagjai voltak: dr. Gyimesi Endre polgármester, Gyutai Csaba a kulturális ügyekért felelős alpolgármester, Vajda Márta a Magyar Színházi Társaság titkára, Balikó Tamás a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Csikos Sándor a debreceni Csokonai Színház színművésze, Szikora János az Új Színház igazgatója, Nagyné Varga Melinda az OKM Művészeti Főosztály vezetője, a színház Közalkalmazotti Tanácsának egy képviselője és a színházban működő szakszervezet egy képviselője.

A szakmai bizottság a jelöltek közül első helyen dr. Tucsni András a színház jelenlegi irodalmi vezetője, második helyen dr. Besenczi Árpád színművész pályázatát ajánlja a közgyűlés figyelmébe. A végső döntést a város közgyűlése zárt ülésen hozza meg a 2009. december 17-én – kaptuk a tájékoztatást dr. Gyimesi Endre polgármestertől.

(Zala-Lap)

Tartalom megosztása: