keresés a weboldalon

Tudásközpont a BGE-n (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tudásközpont a BGE-n (Videó)

2019 május 24 - péntek
Innovációs és tudásközpontot hoznak létre a Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi Gazdálkodási Karán. A közel 1 milliárd forintos projektnek köszönhetően bővülhet az intézmény kutatási hálózata és nagymértékben fejlődhet a régió gazdasága.

 

Amikor az egyetemek szerepéről beszélünk általában az oktatás emelkedik ki – mondta Bódis József. Az államtitkár beszédében a zalaegerszegi gazdálkodási kar egyedülálló innovációs fejlesztéseit méltatta.

dr. Bódis József, oktatásért felelős államtitkár:

Egy megyeszékhelynek rangot ad a felsőoktatás – hangsúlyozta Balaicz Zoltán. A polgármester hozzátette: a tudásközpont jövőbeni szerepe és kutatásainak fontossága megkérdőjelezhetetlen.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Az épületben modern oktatóterek jönnek létre, call-center és szoftverfejlesztő labor valamint marketing műhely épül. Ezek a gyakorlati képzést és a vállalatokkal való könnyebb együttműködést is biztosítják.

Lambertné Katona Mónika, kiemelt projektigazgató:

Az ünnepség zárásaként az egyetem falán egy időkapszulát helyeztek el. Ezzel egyidőben pedig megkezdődött a visszaszámlálás. A beruházás várhatóan októberre elkészül.

Gy.A./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: