keresés a weboldalon

Tudatos fogyasztók lesznek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tudatos fogyasztók lesznek (Videó)

2012 március 20 - kedd
Tudatos fogyasztó leszek címmel vetélkedőt szervezett a TESZ Zala Megyei Szervezete. A megmérettetésen, – amely szorosan kapcsolódik a Fogyasztóvédelmi Világnaphoz -, 10 középiskola 22 csapata vett részt.

A rendezvényt megnyitó Balaicz Zoltán alpolgármester többek között azt mondta:  Zala megyét alapvetően meghatározza a mezőgazdasági termelés, melynek egyik eredménye, hogy a lakosság az átlagtól nagyobb figyelmet fordít a tudatos vásárlásra, fogyasztásra, illetve az élelmiszerbiztonságra.

Horváth Miklós a TESZ ügyvezető-elnöke úgy véli, hogy az ilyen és ehhez hasonló rendezvényeknek hosszú távon létjogosultságuk van. Akkor főképpen, ha ez elsősorban a most felnövekvő korosztályt érinti.

A versenyzők a megmérettetésen először egy tesztet töltöttek ki. Itt többek között azt kellett bizonyítaniuk, hogy ismerik a jótállás és a szavatosság fogalmát, tudják, hogy milyen a megtévesztő reklám, mivel foglalkozik a Békéltető Testület, s mit jelent a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat.
A diákok feladatai közé tartozott egy – a témakörhöz szorosan kapcsolódó- plakát elkészítése is, így szükség volt a kézügyességükre is.

A verseny győztese a keszthelyi VSZK lett, míg a második helyen a zalaegerszegi Páterdombi Szakképző Iskola, a harmadikon pedig a keszthelyi Közgazdasági Szakközépiskola csapata végzett. A megyeszékhelyi Csány Szakközépiskola diákjai reklámfilmjükért különdíjat kaptak.

VN/EK

Tartalom megosztása: