keresés a weboldalon

Tündérkert program

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tündérkert program

2008 április 26 - szombat
Bár már az elmúlt évben elkészült, csak most avatták fel ünne-pélyes keretek között az andráshidai óvoda megújult játszóterét. Az uniós szabványoknak megfelelő madárforgó, a lengőhinta, a több-funkciós mászóvár, a homokozó, valamint az ütéscsillapító burko-lat 7,5 millió forintba került. A költségeket, csakúgy, mint a többi óvoda esetében, a Tündérkert program keretében finanszírozta a város.

Az Öveges ÁMK óvodájába készült játszótér 30. a Tündérkert programon belül, tájékoztatott az avatáson dr. Gyimesi Endre. Úgy fogalmazott: jól példázzák a beruházások, mennyire fontos a város számára a jövő nemzedéke. Közel sincs vége a programnak, hangsúlyozta a polgármester. Akad még olyan játszótér Zalaegerszegen, amely átalakításra szorul.

Az Öveges ÁMK 103 óvodása ünnepi műsorral mondott köszönetet a város vezetőinek az új játszóeszközökért. Az udvart ezúttal is Bubicsné Pethő Ibolya álmodta meg, a kivitelezés jogát pedig egy siklósi társaság nyerte el. Mint azt Novák Piroskától, az óvoda vezetőjétől megtudtuk, a játékok kiválasztásában elsődleges szempont volt a mozgásfejlesztés. A mászóvár több eleme segíti a helyes testtartás kialakítását.

Nem kell sokáig várniuk újabb, korszerű játékbirodalomra a zalaegerszegieknek. A közeljövőben birtokba vehetik a gyerekek a Kertvárosban kialakított integrált játszóteret. (Zala-Lap Kft., F.M., Z.A.)

Tartalom megosztása: