keresés a weboldalon

Turistákat csalogatni

Zalaegerszeg címer
Hírek

Turistákat csalogatni

2006 október 27 - péntek
Nyolcadik alkalommal került megrendezésre a zalaegerszegi önkormányzat szervezésében a Turisztikai Összefogás Zala megyében című idegenforgalmi konferencia, melynek díszvendége ezúttal az osztrák testvérváros, Klagenfurt volt.

Mint dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntőjében fogalmazott, tapasztalatokat megbeszélni hívták meg a megyei és a nyugat-dunántúli idegenforgalmi szakembereket, hiszen számos kihasználatlan lehetőség áll még az idegenforgalom előtt. Zalaegerszeg számára az idegenforgalom fejlesztése értékteremtő beruházás, mert sok embernek jelent munkalehetőséget. 

A polgármester tájékoztatta a jelenlévőket a város turisztikai fejlesztéséről, és bejelentette, hogy december elején adják át a város 1600 négyzetméter alapterületű fedett termálfürdőjét. A következő években pedig megkezdődik a fürdő mellett egy négycsillagos, 300 főt befogadó szálloda építése. Azon is dolgoznak, hogy Zalaegerszeg legyen az országban az első ökováros.

A konferencián dr. Dieter Jandl, önkormányzati képviselő, turizmusért felelős tanácsnok mutatta be Klagenfurtot, mint fogalmazott, a „Wörthi-tó rózsáját”. Részletesen sorolta a látnivalókat, a kirándulási lehetőségeket és beszámolt arról is, hogy sajnos a magyar turisták a vártnál kevesebben keresik fel Klagenfurtot és környékét.

A továbbiakban dr. Kovács Miklós az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium szakállamtitkárságának főosztályvezető az idegenforgalom és a vendéglátás területét érintő szervezeti és jogi aktualitásokról szólt, majd a konferencia résztvevői a sármelléki repülőtér fejlesztésének hatásairól, a golfpályák kínálati lehetőségeiről, kerékpáros turizmusról és a készülő fedett termálfürdőről hallhattak beszámolókat.

Tartalom megosztása: